Cristian Pațurcă și ”Imnului golanilor”


320px-Cristian_Pațurcă

Pe 18 ianuarie 2011 a murit, la București, Cristian Pațurcă. El este autorul muzicii “Imnului Golanilor” precum și al altor piese cântate la Manifestațiile din Piața Universității, în perioada aprilie – iunie 1990.

paturca

După evenimentele din Piaţa Universităţii, Cristian Paţurcă a fost prezent foarte rar în viaţa publică, politicenii nefiind interesați de amintirea evenimentelor din 1990. Paţurcă a anunţat încă din 2009 apariţia unui album pe care nu a mai apucat să îl lanseze şi care s-ar fi numit “La majorat”. În schimb, în 2010 a înregistrat un CD cu colinde intitulat “Tu eşti iarna”, în memoria eroilor căzuţi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989. În 27 aprilie 2010, Cristian Pațurcă a fost decorat, cu Crucea Națională „Serviciul Credincios – clasa a III-a”, cu motivarea: în semn de apreciere pentru înalta sa ținută morală, pentru curajul și credința dovedite în apărarea și promovarea drepturilor și libertăților democratice în țara noastră.

A fost înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, fiind vecin cu Tatiana Stepa, Florian Pittiș și Adrian Pintea.

Leave a Reply