Lucruri mai puțin știute despre Audrey Hepburn


Audrey-Hepburn-002

Deşi nu se încadra în tiparele frumuseţii specifice perioadei, Audrey ( n. 4 mai 1929 – d. 20 ianuarie 1993) a reuşit să-şi contureze o imagine absolut adorabilă, rafinată, elegantă şi discretă. Într-o lume a blondelor și a formelor voluptoase, ea a izbutit să deschidă şi o altă coordonată a frumuseţii prin silueta ei zveltă, androgină, tunsorile pixie şi sprâncenele proeminente. Chiar dacă se cunosc multe detalii despre viaţa şi cariera sa, există totuşi şi câteva lucruri prea puţin cunoscute despre Audrey Hepburn. Iată mai jos câteva dintre aspectele mai puţin ştiute despre cea care astăzi este considerată o emblemă a frumuseţii, a farmecului copilăresc şi a eleganţei. Pe scurt, imaginea stilului şi a bunului gust.

audrey-hepburn-style-3

1.Înainte de a deveni actriţă, Audrey Hepburn a fost asistentă la un cabinet stomatologic.

Audrey-Hepburn-on-the-set-of-How-To-Steal-A-Million

2.Actriţa a fost de multe ori complexată de faptul că purta 44 la pantofi. De asemenea, nu era mulţumită nici nasul ei, cu atât mai mult cu cât a primit multe critici privind aspectul fizic din partea mamei sale, lucru pe care ulterior l-a acceptat şi a învăţat să-l folosească în favoarea ei.

audrey-hepburn-mark-shaw-3

3. După ce a Hepburn a apărut în filmul Breakfast at Tiffany’s cu o pisică, adăposturile de animale au constatat o creştere a cererii de pisici de rasa asemănătoare celei din film.

audrey-hepburn-20061009-167761

4. Frumosul terrier al actriţei a fost botezat Mr. Famous.

Audrey-Hepburn-pet-yorkshire-

5. Două dintre filmele preferate ale actriţei au fost E.T. şi The Princess Bride.

audrey-hepburn-6

6. La câteva momente după ce Hepburn a primit premiul Oscar pentru Cea Mai Bună Actriţă graţie prestaţiei sale din Roman Holiday (Vacanţă la Roma), aceasta s-a dus la toaletă unde şi-a uitat din greşeală premiul. Din fericire, statueta a fost recuperată la timp, chiar când actriţa se pregătea pentru fotografiile din timpul ceremoniei.

audrey-hepburn3

7. Hepburn a depus un jurământ prin care-şi promitea să nu depăşească 46 de kilograme. Cu excepţia momentelor în care a fost însărcinată, aceasta nu şi-a încălcat niciodată jurământul.

Actress

8. Una dintre actriţele preferate ale lui Audrey Hepburn a fost Meryl Streep.

Audrey_Hepburn_in_Charade_4

9. Celebra şi superba rochie neagră pe care a purtat-o actriţa în Breakfast at Tiffany’s, creată de Hubert de Givenchy, a fost vândută la licitaţie în anul 2006 pe suma de 920.000 de dolari, devenind astfel, una dintre cele mai scumpe amintiri cinematografice din toate timpurile.

MCDBRAT EC006

10. În două rânduri, Audrey Hepburn nu a fost prima alegere pentru rolul principal feminin: în Breakfast at Tiffany’s, unde scriitorul Truman Capote ar fi dorit-o pe Marylin Monroe în rolul lui Holly Golightly, şi în filmul Vacanţă la Roma, unde Frank Capra ar fi dori-o în rol principal pe Elizabeth Taylor.

audrey_hepburn___3_by_farahkhan-d67gh54

11. Actriţa a visat iniţial să devină balerină, dar a fost refuzată din cauza faptului că era prea înaltă.

aud

12. Hepburn cunoştea şi vorbea foarte bine cinci limbi străine: engleza, franceza, spaniola, flamanda şi italiana.

aSNF16SPD1--_1692484a

13. La un an după ce Marylin Monroe i-a cântat La mulţi ani! Preşedintelui John F. Kennedy în 1962, Audrey i-a cântat acelaşi lucru cu ocazia ultimei sale aniversări, în 1963.

aimages

14. Unul dintre hobbyurile actriţei era croşetatul şi, de multe ori, croșeta chiar şi pe platourile de filmare.

a1152631630_1024x768_audrey-hepburn

15. Hepburn iubea jazzul atât de mult încât nu pleca niciodată undeva fără să-şi ia discurile.

a3632819_orig

Iar dacă se întreabă cineva de unde e numele Hepburn, aflăm că pe actriţă o chema Audrey Kathleen Ruston, iar Hepburn este, de fapt, numele străbunicii sale.

audrey-hepburn

Leave a Reply